Clicky


Luchtvaartautoriteit verscherpt toezicht op Boeing-fabrieken

Luchtvaartautoriteit verscherpt toezicht op Boeing-fabrieken
17-01-2024 16:44 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

ARLINGTON - De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gaat het toezicht op de fabrieken van Boeing verscherpen. Ook de productiefaciliteiten van toeleverancier Spirit AeroSystems worden nader onderzocht, maakte de FAA bekend.

Boeing ligt onder vuur sinds het verlies van een deurpaneel uit een Boeing 737 MAX 9 van Alaska Airlines eerder deze maand. De luchtvaartautoriteit houdt sinds het incident 171 Boeings van dit type aan de grond en eist extra inspecties.

Voordat de vliegtuigen weer in gebruik mogen worden genomen, moet een rigoureus inspectie- en onderhoudsproces worden gevolgd.

Woensdag werden de inspecties van een eerste groep van 40 Boeing 737 MAX 9-vliegtuigen afgerond. De FAA wil de gegevens van de inspecties "grondig beoordelen" voordat de vliegtuigen hun vluchten mogen hervatten.

Boeing stelde eerder deze week de gepensioneerde admiraal van de Amerikaanse marine, Kirkland H. Donald, aan als adviseur bij het verbeteren van de kwaliteitscontroles. Ook gaat Boeing zijn fabrieken openstellen voor klanten, om zo het fors gedaalde vertrouwen terug te winnen.