Clicky


Oproep Rijkswaterstaat: mijd snelwegen in Limburg vanwege sneeuw

Oproep Rijkswaterstaat: mijd snelwegen in Limburg vanwege sneeuw [+foto]
17-01-2024 17:32 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DE BILT - Rijkswaterstaat roept mensen op tot woensdagavond laat niet meer de snelweg op te gaan in Limburg. Dit om de sneeuwval in de regio.

Op de snelwegen in Limburg is sprake van forse vertragingen door files. Strooiwagens kunnen er niet doorheen, waardoor het zeer lastig is om gladheid te bestrijden. Rij-omstandigheden worden daardoor steeds slechter, aldus de organisatie. Zo komen steeds meer mensen vast te staan en dus volgt de "dringende oproep" om tot laat in de avond niet de snelweg op te gaan.

Op de A2 is de vertraging in beide richtingen opgelopen tot 180 minuten, zegt een woordvoerster. Ook op andere snelwegen in de regio wordt stapvoets gereden.

In Limburg is code geel van kracht als waarschuwing voor de langdurige sneeuwval. Woensdagavond valt in Zuid-Limburg 5 tot 10 centimeter, in de Limburgse heuvels plaatselijk 10 tot 15 centimeter. In Noord-Brabant geldt ook code geel, maar daar valt wel minder sneeuw.

Rijkswaterstaat werkt op de Limburgse snelwegen "met man en macht" en met "zware machines" aan de situatie. Maar de vrees bestaat dat sneeuw opvriest door de lage temperaturen aan de grond, wat zorgt voor ijsvorming.