Clicky


Dode, verstoringen en waarschuwingen door winterweer Duitsland

Dode, verstoringen en waarschuwingen door winterweer Duitsland
17-01-2024 19:14 | Weer en Verkeer | auteur ANP/DPA

BERLIJN - Winters weer heeft in grote delen van Duitsland de hele dag tot problemen op het spoor, de weg en in de luchtvaart geleid. De problemen waren het grootst in het zuiden en midden van het land, maar in de Eifel viel een dode. In het westen en midden wordt zware sneeuwval verwacht.

In Duitsland ontstonden gevaarlijke omstandigheden door sneeuw, ijzel en ijs op de weg. De Duitse weerdienst DWD gaf een waarschuwing af voor de zuidelijke helft en het zuidwesten van het land. Mensen kunnen beter niet de weg opgaan.

De ijzel houdt woensdag tot in de nacht aan. Pas in de loop van donderdag wordt het weer beter, zegt DWD.

Er werden vertragingen gemeld op het spoor en op de luchthaven van Frankfurt werd het vliegverkeer enige tijd stilgelegd. Duitse media melden dat in de Eifel een 34-jarige automobilist om het leven is gekomen nadat hij de macht over het stuur had verloren en een boom raakte. Ook net over de grenzen, in Luxemburg en Elzas-Lotharingen, wordt winterweer verwacht.

Ondanks alle waarschuwingen en incidenten wijzen de Duitse meteorologen wel nog op een pluspunt van deze weersomstandigheden: sneeuwpret. In de bergen ligt mooie sneeuw. In het noorden en zuiden van het land "krijgt de zon de overhand en kunnen we uitkijken naar het beste ski- en sleeweer in de Mittelgebirge".