Clicky


Politie hoopt nog altijd op tip in zoektocht naar vermiste Yoran Krol

Politie hoopt nog altijd op tip in zoektocht naar vermiste Yoran Krol
18-01-2024 11:48 | Binnenland | auteur ANP

SLEEUWIJK - Het zoekgebied waarin de vermiste Sleeuwijkse Yoran Krol (16) gevonden kan worden, is bijna vier weken nadat hij voor het laatst is gezien steeds groter geworden. Gezien de verstreken tijd is de politie voornamelijk aangewezen op concrete tips van mensen die denken iets te zien, legt een woordvoerder uit. "Dan hebben we een aanleiding om ergens gericht te zoeken."

De politie heeft nu geen aanleiding voor het vermoeden van een misdrijf, zegt de woordvoerder. "Maar we houden een slag om de arm, want dat kunnen we pas volledig uitsluiten als we hem hebben gevonden."

Yoran werd op zaterdag 23 december tussen 21.00 en 22.00 uur voor het laatst gezien in een christelijk jongerencentrum in Almkerk, ten zuiden van Sleeuwijk. Iets na middernacht werd hij op 24 december als vermist opgegeven. Zijn fiets is intussen gevonden. Die stond op slot op de Merwedebrug, die Sleeuwijk en Gorinchem verbindt. Stroomafwaarts in de rivier, bij Papendrecht, werd afgelopen vrijdag zijn jas gevonden na een tip. Een massale zoekactie met zo'n 2500 vrijwilligers afgelopen zaterdag in de Brabantse regio, leidde niet tot de vondst van de jongen.

Bijna vier weken na zijn vermissing zoekt de politie minder intensief naar Yoran. De politiewoordvoerder zegt dat een overvliegende helikopter boven het gebied en surveillance op de grond wel nog extra opletten.

Ook wordt er af en toe met een sonar gezocht. Maar door de sterke stroming in de Boven-Merwede helpen concrete aanwijzingen de politie het beste. "Regelmatig denken mensen iets te zien in het water, maar dat heeft tot nu toe nog niet geleid tot een bruikbare tip zoals we van een omstander kregen over de jas." Daarom hoopt de woordvoerder dat mensen tips blijven melden, zodat de politie daar gericht op kan reageren.