Clicky


Internationale treinen van en naar Brussel-Zuid geschrapt vanwege het weer

Internationale treinen van en naar Brussel-Zuid geschrapt vanwege het weer
19-01-2024 13:35 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 13:51 uur] Vijf intercitytreinen vanaf Amsterdam Centraal naar Brussel-Zuid en vier treinen de andere kant op zijn vrijdag geschrapt door winterse weersomstandigheden. Hoeveel reizigers erdoor zijn geraakt, is onduidelijk, zegt een woordvoerder van de NS. "Het is een ingewikkelde ochtend voor treinreizigers die van Nederland naar België of andersom willen reizen."

Vrijdagochtend is een Eurostar vanuit Amsterdam richting Parijs gestrand in België, legt de woordvoerder uit. "Hoeveel mensen daarin zaten, weet ik niet, maar het zijn populaire treinen", vertelt de woordvoerder. De woordvoerder kan ook niet vertellen wat de exacte reden is dat de trein tot stilstand kwam. "Maar het zou te maken hebben met de bovenleiding. Ook in België hebben ze te maken met zware weersomstandigheden en als een trein strandt, kan dat impact hebben op andere treinen."

Tussen Breda en het Belgische Noorderkempen worden bussen ingezet, zegt de woordvoerder. "Wie naar België moet kan met een binnenlandse trein naar Breda, dan met de bus naar Noorderkempen en dan vanaf daar weer verder met de trein." De woordvoerder adviseert reizigers de reisplanner goed in de gaten te houden. De verwachting is dat de internationale trein van Amsterdam naar Brussel om 15.28 uur weer vertrekt.

Bij de Eurostar tussen Parijs Gare du Nord en Amsterdam zijn er uiteindelijk twee treinen geschrapt, en is er dus een gestrand, meldt de zegsvrouw verder.