Clicky


Tata Steel bevestigt tot 2800 banen te schrappen in Wales

Tata Steel bevestigt tot 2800 banen te schrappen in Wales
19-01-2024 13:51 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

PORT TALBOT - Staalconcern Tata Steel gaat tot 2800 banen schrappen bij zijn fabriek in Wales. Dat heeft het bedrijf vrijdag bevestigd. Eerder werd door verschillende media al gemeld dat er rond de 3000 banen zouden verdwijnen door de sluiting van twee hoogovens in de staalfabriek in Port Talbot.

Ongeveer 2500 banen zullen volgens Tata Steel in de komende achttien maanden worden geschrapt. Door de ontslagronde verdwijnt ongeveer een derde van het personeel bij de fabriek in Wales.

Tata Steel sloot vorig jaar al een overeenkomst met de Britse regering over een steunpakket van 500 miljoen pond, omgerekend ruim 580 miljoen euro, voor de grootste staalfabriek van het Verenigd Koninkrijk.

Daarnaast investeert Tata Steel zelf 700 miljoen pond in het moderniseren van de staalproductie in Port Talbot. Zo worden de twee hoogovens vervangen door elektrische hoogovens om de fabriek in Wales, een van de grootste vervuilers van het Verenigd Koninkrijk, te verduurzamen.

De staalfabriek in Port Talbot viel voorheen onder dezelfde Europese divisie als Tata Steel Nederland, maar inmiddels is het Nederlandse deel met de staalfabriek in IJmuiden een opzichzelfstaand dochterbedrijf binnen het Indiase concern. In november kondigde Tata Steel aan achthonderd banen te schrappen in IJmuiden om kosten te besparen en geld vrij te maken voor de verduurzaming van de staalfabriek.