Clicky


Chauffeur ernstig gewond nadat hij van de Duitse B59 raakt

Chauffeur ernstig gewond nadat hij van de Duitse B59 raakt [+foto's]
19-01-2024 19:19 | Ongevallen | auteur Redactie

PULLHEIM - Vrijdagmiddag raakte een vrachtwagen van de weg op de Duitse B59 en landde met bestuurderscabine in rivier de Pulheimer Bach. De chauffeur raakte ernstig gewond. De berging van de vrachtwagen nam enkele uren in beslag.

De politie werd vrijdag 19 januari 2024 rond 12.30 uur gealarmeerd voor het verkeersongeval op de B59. Een trekker met oplegger raakte ter hoogte van de afrit Pulheim richting Stommeln van de weg en reed de dijk op. Het voertuig kwam vervolgens met zijn cabine tot stilstand in het Pulheimer Bach-gebied na een botsing met een boom.

Toen de brandweer, die was ingezet met twee voertuigen, een ambulance en een spoedarts, ter plaatse arriveerden, had de chauffeur zichzelf, ondanks dat hij zwaargewond was geraakt, uit de cabine weten te bevrijden. Na een uitgebreide behandeling door de hulpdiensten werd hij naar het ziekenhuis vervoerd.

De complexe berging van de trekker met oplegger werd uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf en duurde enkele uren. De hulpdiensten ter plaatse ondersteunden het bergingsbedrijf, ruimden gemorste brandstof op en hielpen de politie met de afzetmaatregelen.

Voordat de weg definitief weer vrijgegeven kon worden door de politie, moest het ongevalsgebied door een gespecialiseerd bedrijf worden ontdaan van olieresten.