Clicky


Ongeveer 130 vluchten op Schiphol geannuleerd vanwege storm Isha

Ongeveer 130 vluchten op Schiphol geannuleerd vanwege storm Isha
21-01-2024 15:58 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - [update 17:30 uur] Voor maandag zijn uit voorzorg ongeveer 130 vluchten geannuleerd om storm Isha. Schiphol laat weten dat reizigers rekening moeten houden met vertragingen en meer annuleringen. "Dit geldt voor zowel aankomende als vertrekkende vluchten", aldus de luchthaven.

Reizigers doen er goed aan de actuele vluchtinformatie te checken voor vertrek. Schiphol waarschuwt dat de storm gevolgen kan hebben voor de afhandeling van de vliegtuigen op de grond. "Vanuit veiligheidsredenen kan dit werk dan niet altijd gedaan worden zoals normaal, met als gevolg mogelijk meer verstoringen in het vliegschema voor zowel vertrekkende als aankomende vluchten."

KLM annuleert maandag 65 vluchten. Volgens de luchtvaartmaatschappij gaat het om bestemmingen binnen Europa. "We annuleren tijdig, zodat passagiers en collega's weten waar ze aan toe zijn. Voor onze klanten van wie de vlucht is geannuleerd is dit zeer spijtig. Degenen die het betreft, zijn zo snel mogelijk geïnformeerd en worden omgeboekt op de eerstvolgende beschikbare vlucht", zegt een woordvoerster.

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft naar aanleiding van de storm voor maandag een beperkte baancapaciteit voor Schiphol afgegeven.