Clicky


Overlast in Verenigd Koninkrijk door storm Isha

Overlast in Verenigd Koninkrijk door storm Isha
22-01-2024 09:19 | Weer en Verkeer | auteur ANP

LONDEN - De storm Isha zorgt in het Verenigd Koninkrijk voor veel overlast. Duizenden mensen hebben 's nachts zonder stroom gezeten. De BBC bericht dat wegen worden geblokkeerd door omgevallen bomen en veel treinen niet rijden. De Britse weerdienst heeft gewaarschuwd dat ook maandag nog sprake kan zijn van harde wind.

De hardste gemeten windstoot bedroeg volgens de BBC 99 mijl per uur, omgerekend bijna 160 kilometer. Door de harde wind moesten volgens de omroep ook honderden vluchten worden geannuleerd en konden vliegtuigen die al onderweg waren niet altijd landen op hun bestemming.

Zo moest een binnenlandse vlucht van Edinburgh naar Bristol uitwijken naar de Franse hoofdstad Parijs. Veel passagiers hadden hun paspoort niet bij zich en brachten de nacht door op een terminal van vliegveld Charles de Gaulle. Een ander toestel kon niet landen in Edinburgh en vloog daarom naar luchthaven Keulen-Bonn in Duitsland.

De storm leidde ook tot grootschalige stroomstoringen. Die troffen ongeveer 45.000 huishoudens in Noord-Ierland en enkele duizenden in Engeland en Wales. In buurland Ierland zaten zo'n 170.000 huishoudens zonder stroom. Britten moeten deze week rekening houden met meer weeroverlast. Er wordt ook gewaarschuwd voor mogelijke overstromingen door harde regenval.