Clicky


Trump over steun DeSantis: ze sluiten zich allemaal bij ons aan

Trump over steun DeSantis: ze sluiten zich allemaal bij ons aan
22-01-2024 09:42 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

ROCHESTER - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft op een campagnebijeenkomst opgetogen gereageerd op de steun die hij krijgt van voormalige tegenstanders in de Republikeinse voorverkiezingen. "Vivek sloot zich bij ons aan", zei hij over Vivek Ramaswamy, die zijn campagne onlangs staakte." En nu heeft Ron zich net bij ons aangesloten. Ze sluiten zich allemaal bij ons aan."

Trump was volgens de krant The New York Times op de manifestatie in Rochester (New Hampshire) plots weer lovend over gouverneur van Florida Ron DeSantis. Die legde zijn campagne zondag stil en schaarde zich achter Trump. De oud-president zei dat enorm te waarderen en heeft aangekondigd te stoppen met een beledigende bijnaam die hij bedacht voor zijn partijgenoot: Ron DeSanctimonious (Ron de Schijnheilige).

De oud-president kreeg vorige week ook de steun van voormalige rivaal Tim Scott. Die prominente zwarte senator staakte zijn poging om de officiële Republikeinse presidentskandidaat te worden vorig jaar al. Hij wordt volgens Amerikaanse media gezien als een potentiële vicepresidentskandidaat voor Trump.

Nu ook DeSantis een stap terug heeft gedaan, zijn de verkiezingen een tweestrijd geworden tussen koploper Trump en Nikki Haley. Zij reageerde eveneens vanuit New Hampshire op het nieuws. "Er is nu nog één kerel en één dame over", zei Haley, een oud-gouverneur en voormalig VN-ambassadeur. "Dat de beste vrouw moge winnen."