Clicky


Grote stroomstoring Amsterdam nagenoeg voorbij

Grote stroomstoring Amsterdam nagenoeg voorbij
22-01-2024 10:24 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De grote stroomstoring in Amsterdam is zo goed als opgelost, meldt netbeheerder Liander. Binnen afzienbare tijd zouden alle getroffen woningen en bedrijven weer stroom moeten hebben.

Door de stroomstoring waren 68.000 aansluitingen getroffen. Het ging om zeker 41 straten in 21 postcodegebieden. Met name Amsterdam-West en Nieuw-West en een groot deel van het centrum hadden last van de storing.

De meeste trams van vervoerder GVB reden niet en pont Zaandam was uit de vaart. GVB meldt dat het tramverkeer langzaam weer wordt opgestart. Reizigers moeten voorlopig nog rekening houden met vertraging en uitval.

Op station Sloterdijk konden reizigers niet in- en uitchecken. De locatie van ziekenhuis OLVG aan de Spuistraat in Amsterdam had alle afspraken tot 12.00 uur geschrapt, maar gaat nu in gesprek met patiënten om te kijken of afspraken voor 12.00 uur toch door kunnen gaan.

De oorzaak van de storing is nog niet bekend. Een woordvoerder van Liander laat weten dat het oplossen van een storing altijd prioriteit heeft, en dat het daarna even kan duren voordat duidelijk is waardoor de storing is ontstaan.