Clicky


CEVA Logistics UK Rose wil Wincanton overnemen

CEVA Logistics UK Rose wil Wincanton overnemen
22-01-2024 16:18 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

MANCHESTER - Het Franse CEVA Logistics UK Rose heeft een bod van meerdere miljoenen ponden uitgebracht op het eveneens Britse Wincanton.

De voorgestelde overname, die wordt gesteund door het bestuur van Wincanton, zou een van de grootste zijn die ooit in de Britse transportsector is gedaan.

Het bedrijf zou hierdoor de beurs verlaten en in particuliere handen terechtkomen.

Eerder deze week zei Wincanton in een update dat het in het derde kwartaal bleef handelen in lijn met de marktverwachtingen en op koers ligt om ongeveer £50,5 miljoen winst vóór belastingen te realiseren voor het boekjaar tot 31 maart 2024.

Het bedrijf heeft te maken gehad met het verlies van een groot contract en heeft te kampen gehad met moeilijke handelsomstandigheden.

CEVA zegt dat de deal “een aantrekkelijke groeimogelijkheid” vertegenwoordigt, en voegt eraan toe dat het “een unieke kans” is om het aanbod van CEVA in Groot-Brittannië uit te breiden en aanvullende expertise op het gebied van levensmiddelen en consumenten te verwerven.

Het ongeveer 20.300 man sterke team van Wincanton opereert vanuit meer dan 170 locaties in het hele land en is verantwoordelijk voor ongeveer 8.500 voertuigen.

CEVA is een wereldleider op het gebied van logistiek van derden. Het maakt deel uit van de CMA CGM Group, waarbij CMA CGM een wereldspeler is op het gebied van zee-, land-, lucht- en logistieke oplossingen en meer dan 420 havens over de hele wereld bedient, verspreid over vijf continenten, met een vloot van ongeveer 620 schepen. CMA CGM is een aanbieder van containervervoerdiensten over de hele wereld, een belangrijk lid van de Ocean Alliance en een mondiale havenexploitant.

Sir Martin Read CBE, voorzitter van Wincanton, zei: “Dit bod op Wincanton van CMA CGM getuigt van de kracht van het bedrijf dat we hebben opgebouwd, van onze strategie, onze sterke klantrelaties en onze uitstekende mensen. CMA CGM is een zeer ervaren speler in de sector, en naarmate Wincanton onderdeel wordt van dit grotere bedrijf, zal het in staat zijn te profiteren van de aanzienlijke groeimogelijkheden die voor ons liggen."

“Door dit aanbod unaniem aan de aandeelhouders aan te bevelen, zijn de bestuurders van mening dat dit in het belang is van alle stakeholders van het bedrijf. Hoewel we vertrouwen blijven houden in de langetermijnvooruitzichten van Wincanton en de bredere sector, erkennen we dat de sterke prestaties van het bedrijf de afgelopen jaren niet zijn weerspiegeld in de prestaties van zijn aandelen. Wij geloven daarom dat dit aanbod de beste kans biedt voor aandeelhouders om de waarde van hun investering met grotere zekerheid te realiseren.”

Mathieu Friedberg, CEO van CEVA, zei: “Wincantons toewijding aan hun mensen is de drijvende kracht achter hun succes op de Britse markt voor contractlogistiek. Bij CEVA verwezenlijken we onze missie via de diverse, getalenteerde mensen die we in Groot-Brittannië en over de hele wereld hebben werken. Het bewezen trackrecord van zowel CEVA als Wincanton is grotendeels te danken aan onze respectievelijke medewerkers. Naast de innovatieve logistieke oplossingen die we samen zouden kunnen ontwikkelen en aanbieden, zouden we optimaal gepositioneerd zijn om nog meer supply chain-uitdagingen voor onze gecombineerde groep Britse klanten te beantwoorden.”