Clicky


Baas Musk vindt platform X in vergelijking niet zo antisemitisch

Baas Musk vindt platform X in vergelijking niet zo antisemitisch
22-01-2024 17:45 | Buitenland | auteur ANP

KRAKAU - In vergelijking met andere sociale media is het platform X helemaal niet zo antisemitisch, zei X-baas Elon Musk in een toespraak op een conferentie in Polen tegen online-Jodenhaat.

Volgens de Amerikaanse ondernemer blijkt uit controles van buitenaf dat anti-Joodse uitingen "het minst" voorkomen op X, als je het met andere internetplatforms vergelijkt.

Musk sprak op uitnodiging van de Joodse organisatie European Jewish Association. Critici stellen dat Musk te weinig doet tegen antisemitisme op X, dat hij in 2022 kocht.

Ook zijn eigen uitingen op het platform zijn omstreden. Musk reageerde bijvoorbeeld instemmend op een bericht waarin een gebruiker beweerde dat Joden haat tegen witte mensen aanwakkeren. Later verontschuldigde de rijkste man ter wereld zich voor die reactie.

Grote adverteerders zoals Apple en Disney trokken zich afgelopen najaar terug van het voormalige Twitter uit angst dat hun reclames zouden verschijnen naast berichten die het nazigedachtegoed verheerlijken.

Musk bezocht in Polen ook het voormalige naziconcentratie- en vernietigingskamp Auschwitz, waar ruim een miljoen mensen, voornamelijk Joden, zijn vermoord. Hij noemde het dieptriest en tragisch dat "mensen andere mensen zoiets kunnen aandoen".