Clicky


Komende nacht weer zware windstoten op komst

Komende nacht weer zware windstoten op komst
23-01-2024 08:57 | Weer en Verkeer | auteur ANP

HOUTEN - Na storm Isha, die maandag over Nederland trok, zijn in de nacht van dinsdag op woensdag weer zware windstoten op komst, voorspelt Weeronline. De wind zal in de loop van dinsdag al in kracht toenemen.

In de loop van dinsdagavond zwelt de zuidwestenwind verder aan. Daarom moeten vooral het noorden en westen tot en met woensdagochtend rekening houden met zware windstoten. Het KNMI heeft voor de kustprovincies vanaf 22.00 uur ook een code geel afgegeven. Dit betekent dat verkeer en buitenactiviteiten hinder van de wind kunnen ondervinden.

Ook trekken in de nacht buien over het land. Tijdens een intensieve bui kunnen de windstoten mogelijk nog wat harder uitpakken, waarschuwt Weeronline. In de kustgebieden en rond het IJsselmeer kunnen de windstoten oplopen tot 90 kilometer per uur en aan de noordkust mogelijk tot 100 kilometer per uur. Tot een officiële storm met een uurgemiddelde van windkracht 9 komt het waarschijnlijk niet.

Door de windstoten kan de ochtendspits wat drukker verlopen. Denk hierbij aan takken die af kunnen breken en op de weg kunnen komen. Het voordeel is dat het tijdens de ochtendspits in grote delen van het land gewoon droog is.