Clicky


Auto raakt wegblokkade Franse boeren: dode en gewonden

Auto raakt wegblokkade Franse boeren: dode en gewonden
23-01-2024 10:14 | Buitenland | auteur ANP/AFP/RTR

PARIJS - [update 13:45 uur] Een vrouw is in Frankrijk om het leven gekomen toen een auto een wegblokkade raakte van protesterende boeren. Haar echtgenoot en tienerdochter raakten zwaargewond. De politie meldt dat de drie inzittenden van het voertuig zijn opgepakt.

De slachtoffers zouden een wegversperring hebben bemand in het zuidelijke departement Ariège. Een bron bij de politie zegt tegen persbureau AFP dat de auto daar met flinke snelheid op is ingereden. De gezinsleden waren lid van een invloedrijke belangenorganisatie van boeren, de Fédération nationale des syndicats d'exploitants agricoles.

Een aanklager zei dat uit de eerste onderzoeksresultaten naar voren komt dat vermoedelijk geen sprake was van opzet. De auto zou in het donker tegen de geïmproviseerde muur van strobalen zijn gereden. De 44-jarige bestuurder lijkt niet onder invloed te zijn geweest van drank of verdovende middelen. De drie inzittenden zouden de Armeense nationaliteit hebben.

Franse boeren voeren al geruime tijd actie en dat gaat gepaard met wegblokkades. Ze eisen dat de overheid meer doet om tegemoet te komen aan hun zorgen over problemen binnen de sector. Boeren maken zich zorgen over de brandstofprijzen, hoge kosten en de voedselprijzen. Ook is er onvrede over regelgeving.