Clicky


Duitse media: Bosch schrapt nog eens honderden banen

Duitse media: Bosch schrapt nog eens honderden banen
23-01-2024 23:51 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

STUTTGART - Het Duitse industrieconcern Bosch schrapt nog eens tot vijfhonderd banen. Het gaat om de derde aankondiging van een reorganisatie in enkele weken tijd, melden Duitse media.

Dit keer raakt de ingreep arbeidsplaatsen bij een onderdeel dat elektrische besturingssystemen maakt voor de auto-industrie.

Eerder deze maand zei Bosch al 1200 banen te gaan schrappen in de software- en elektronicadivisie. In december achtte de onderneming tot 1500 banen bij een onderdelentak overbodig.

Naar eigen zeggen staat Bosch "voor aanzienlijk grotere uitdagingen dan verwacht", werd al door het bedrijf naar buiten gebracht.

Autofabrikanten merken dat de vraag naar auto's vertraagt en passen daarop hun productie aan. Dat heeft direct impact op een toeleverancier als Bosch.

Branchegenoot ZF Friederichshafen besloot onlangs ook al om in te grijpen. Bij dat bedrijf moeten waarschijnlijk twee fabrieken sluiten, waardoor volgens een woordvoerder van de ondernemingsraad tot 12.000 banen kunnen komen te vervallen.