Clicky


Weinig overlast op spoor en weg door storm

Weinig overlast op spoor en weg door storm [+foto]
24-01-2024 09:33 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Zowel op de weg als op het spoor zorgt storm Jocelyn nauwelijks voor problemen. De NS kampt woensdagochtend wel met wat storingen, maar die zijn volgens een woordvoerster niet het gevolg van het weer. De ANWB spreekt ondertussen van een vrij gebruikelijke ochtendspits. De wind is volgens een woordvoerder weinig verkeersbelemmerend.

Tussen Sittard en Maastricht is wel een boom op de bovenleiding terechtgekomen, zegt vervoerder Arriva. Daardoor strandde een trein, maar na ongeveer een half uur stond er een andere trein naast waarmee de passagiers uit de gestrande trein verder konden. De trein moet worden afgesleept. Tussen Maastricht en Sittard is even geen treinverkeer mogelijk.

Ook op andere delen van het spoor zijn problemen. Die zijn volgens de NS echter niet ontstaan door de harde wind, officieel een storm, zegt Weeronline. Zo rijden op het traject tussen Amsterdam, Utrecht en Den Bosch minder intercity's door een wisselstoring. De NS verwacht dat deze storing rond 19.30 uur weer is verholpen. Ook rijden er van en naar Schiphol veel minder treinen door een wisselstoring, die naar verwachting rond 09.00 uur voorbij moet zijn. En tussen Heerhugowaard en Schagen rijden er geen treinen door een overwegstoring. Dit moet omstreeks 08.30 uur zijn verholpen.

De ANWB telde rond 08.00 uur circa 230 kilometer file. "Dat is normaal rond die tijd op een woensdag", zegt een woordvoerder. Volgens hem is het niet zo dat het door de wind veel drukker is op de weg. "Al met al gaat het goed op de weg." Hij geeft daarbij aan dat vooral in de noordelijke helft van het land er nog zware windstoten kunnen voorkomen. "Maar daar staan in de dagelijkse spits minder files."

Rijkswaterstaat meldt overigens wel een ongeluk door de harde wind. Op de A73 bij Boxmeer kreeg de wind woensdagochtend vat op een container, die met aanhanger en al omwaaide.(zie foto)