Clicky


Franse boeren blokkeren wegen

Franse boeren blokkeren wegen [+foto's]
24-01-2024 10:17 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

PARIJS - Sinds 18 januari blokkeren boeren diverse wegen in Frankrijk. De Belgische werkgeversorganisatie Febetra zette alle wegen op een rij.

In Haute-Garonne (31) is een deel van de A64 afgesloten en omgeleid tussen Toulouse en Bayonne door ongeveer veertig tractoren. Ongeveer vijftig tractoren versperren sinds 22 januari de toegang tot de kerncentrale van Golfech (82).

Tussen Toulouse (31) en Bordeaux (33) is de A62 in beide richtingen afgesloten tussen Agen (47) en Montauban (82).

In Tarn-et-Garonne (82) is bij Montauban de A20 richting Parijs afgesneden bij Aussonne.

In Haute-Garonne (31), ten noorden van Toulouse, is het Eurocentre knooppunt nr. 10.1 op de A62 volledig afgesloten.

Ten zuidwesten van Toulouse werd het verkeer door boeren geblokkeerd op de A64, in beide richtingen, voorbij het VINCI Autoroutes-netwerk, tussen Lafitte-Vigordane (nr. 26) en Carbonne (nr. 27).

In Saint-Martory zijn demonstranten aanwezig op de rotondes die toegang geven tot de A64. Na de afslag Montréjeau (nr. 17) van de A64, aan het einde van de A645, blokkeren landbouwers de rotonde op de route de Luchon. De afslag Montréjeau (nr. 17) is in beide richtingen afgesloten voor vrachtwagens.

In de Hautes-Pyrénées (65) zijn de opritten Lannemezan (nr. 16) naar de A64 in beide richtingen vrijgegeven ter hoogte van Lannemezan en Capvern.

In de Drôme (26) is het verkeer in beide richtingen afgesloten en omgeleid op de A7 in noord-zuidrichting tussen knooppunt Chanas nr. 12 en knooppunt Tain-l’Hermitage nr. 13.

De toegang tot de verschillende knooppunten over het Kanaal worden waarschijnlijk verstoord vanaf de snelwegen A16 en A26 (sector Setques 62).

Op de snelweg A2 is een afsluitingspunt (in beide richtingen) aangekondigd in de agglomeratie Valenciennes.

In het departement Somme is de A29 momenteel afgesloten (in beide richtingen) bij het tolstation Jules Vernes (sector Amiens) en in het departement Oise is de A16 afgesloten in de sector Beauvais.