Clicky


Hapag-Lloyd neemt het Britse ATL Haulage Contractors Limited over

Hapag-Lloyd neemt het Britse ATL Haulage Contractors Limited over
24-01-2024 11:52 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

HAMBURG - Hapag-Lloyd tekende een overeenkomst waarbij het 100 procent van het aandelenkapitaal van het Britse ATL Haulage Contractors Ltd (ATL) verwierf.

ATL werd in 2008 opgericht en beschikt vandaag de dag over een vloot van 120 moderne vrachtwagens in eigendom en een netwerk van meer dan 100 extra vrachtwagens van toegewijde charters. De gehele eigen vrachtwagenvloot heeft een gemiddelde leeftijd van minder dan 2 jaar en een minimale emissienorm van Euro 6. Daarnaast beschikt het bedrijf over ruim 250 opleggers.

ATL heeft een bewezen marktexpertise en is een vertrouwde logistieke partner op de Britse binnenlandse markt met een brede digitale expertise in hun vakgebied. ATL zal een onafhankelijk bedrijf en merk blijven en zal worden geleid door het bestaande managementteam, dat al haar klanten zal bedienen in overeenstemming met hun bestaande contractuele overeenkomsten.

"De overname van ATL en de samenwerking met onze andere bestaande vervoerders stellen ons in staat onze belofte waar te maken om onze klanten een eersteklas multimodale service te bieden", aldus Hapag-Lloyd.