Clicky


Eurostar vervoerde bijna 19 miljoen passagiers in 2023

Eurostar vervoerde bijna 19 miljoen passagiers in 2023
24-01-2024 12:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Vandaag kondigt Eurostar aan dat het in 2023 18,6 miljoen passagiers heeft vervoerd, een stijging van 22 procent ten opzichte van 2022. Dit resultaat is het gevolg van een grote vraag op de routes naar Londen, Parijs en Amsterdam. Het is een eerste stap van de nieuwe groep om haar doelstelling voor het vervoeren van 30 miljoen passagiers tegen 2030, waar te maken.

“Eurostar groeit en in 2023 hebben we in de vijf landen waarin we opereren, veel meer klanten aan boord mogen verwelkomen. Ons doel is om meer passagiers te stimuleren de trein te nemen, wat een win-win is voor zowel onze klanten als de planeet. Ons doel is om in 2030, 30 miljoen passagiers te vervoeren. Met de recente groei van 22 procent in 2023 zijn we goed op weg om deze doelstelling te behalen”, legt Gwendoline Cazenave, CEO van Eurostar, uit.

De snelst groeiende routes in 2023 op het Eurostar-netwerk van en naar Amsterdam waren:

  • Amsterdam-Londen: +38 procent
  • Amsterdam-België: +22 procent
  • Amsterdam-Frankrijk: +17 procent

Eurostar vervoerde 1,9 miljoen passagiers tussen Nederland en Frankrijk (+17 procent), 1,1 miljoen tussen Nederland en het VK (+38 procent) en meer dan een miljoen naar België (+22 procent).

Drie rechtstreekse treinen per dag tussen Londen en Amsterdam en aansluitende reizen zolang de Amsterdam terminal gesloten is voor renovatie.

In 2024 zet Eurostar zijn groeistrategie voort, waarbij rekening wordt gehouden met de aankomende infrastructuurbeperkingen voor het station van Amsterdam Centraal. Vanaf 14 juni zal de terminal voor 6 maanden gesloten zijn in verband met renovatiewerkzaamheden zodat Eurostar uiteindelijk meer passagiers van en naar Londen kan vervoeren.

Om ervoor te zorgen dat passagiers tijdens de werkzaamheden tussen Nederland en Londen kunnen blijven reizen, zal Eurostar 3 rechtstreekse, hogesnelheidsverbindingen gaan aanbieden tussen Londen en Amsterdam.

Vanuit Amsterdam zal Eurostar een aansluitende dienst aanbieden op Brussel-Zuid, met een verbinding van 48 minuten tot 1u48 tussen de trein Amsterdam-Rotterdam-Brussel en de trein Brussel-Londen.

“Amsterdam is een belangrijk knooppunt voor het internationale netwerk van Eurostar”, zegt Gwendoline Cazenave. “In 2024 blijven we duurzame reizen aanbieden, met de tijdelijke oplossing tijdens de renovatiewerkzaamheden aan het station van Amsterdam, kunnen we de continuïteit van de directe verbinding tussen Amsterdam en Londen blijven waarborgen. Vanuit Amsterdam en Rotterdam kunnen passagiers, met een Eurostar-verbinding via 8 verschillende routes, naar Londen blijven reizen. De bouw van een nieuwe terminal is van cruciaal belang voor onze passagiers om het niveau van comfort naar een hoger niveau te tillen.”