Clicky


Man opgepakt voor lekprikken groot aantal banden regio Rotterdam

Man opgepakt voor lekprikken groot aantal banden regio Rotterdam
25-01-2024 11:55 | Misdaad | auteur ANP

ROTTERDAM - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van het lekprikken van banden van een groot aantal auto's in de regio's Rotterdam en Den Haag. Het gaat om een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Sinds september zijn bijna honderd aangiften bij de politie binnengekomen.

Volgens de politie sloeg de verdachte in september voor het eerst toe in de wijk Groot-IJsselmonde in Rotterdam-Zuid. Van 37 voertuigen werden een of meer banden lekgeprikt. Vanaf begin oktober werden in Schiedam de banden van auto's lekgeprikt. Daar ging het om 28 auto's.

Daarna sloeg de dader toe in de Rotterdamse wijk het Oude Noorden en Den Haag. Eind november werden in Den Haag in een week de banden lekgestoken van 32 voertuigen. In het Oude Noorden werden van 21 november tot en met 10 januari vernielingen aangericht. De politie is daar nog bezig met onderzoek, maar heeft al wel ruim dertig aangiften ontvangen.

Met behulp van getuigen is de man uiteindelijk op 10 januari aangehouden.

In november 2022 was in de regio Rotterdam ook een bandenprikker actief. Meer dan driehonderd mensen in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan de Lek, Ammerstol, Bergambacht en Lekkerkerk werden daarvan het slachtoffer. In juni is hiervoor een 34-jarige man uit Capelle aan den IJssel veroordeeld.