Clicky


Celstraf voor zware mishandeling met de dood als gevolg van een pakketbezorger in Hoogvliet

Celstraf voor zware mishandeling met de dood als gevolg van een pakketbezorger in Hoogvliet
26-01-2024 14:53 | Misdaad | auteur Redactie

DEN HAAG - Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag een man veroordeeld voor zware mishandeling de dood ten gevolge hebbend van een pakketbezorger te Hoogvliet in 2022. Het Haagse hof legt de verdachte een celstraf van vijf jaar op.

De verdachte heeft op 21 februari 2022 te Hoogvliet (Rotterdam) de confrontatie gezocht met een pakketbezorger uit onvrede dat hij een voor hem bestemd pakketje niet meer kon meekrijgen, nadat de pakketbezorger het pakketje op het adres van de verdachte door omstandigheden niet had kunnen bezorgen.

Deze confrontatie is uitgemond in geweld. De verdachte heeft het slachtoffer met veel kracht in het gezicht geslagen, waardoor fracturen zijn ontstaan, en daarna een zeer harde trap gegeven, waardoor het slachtoffer ten val is gekomen. De val is het slachtoffer fataal geworden.

De harde klap met het achterhoofd op het wegdek door deze val heeft geleid tot een schedelbasisfractuur en hersenletsel. Het slachtoffer is als gevolg van dit letsel op 1 maart 2022 overleden.

Het Haagse hof veroordeelt net als de rechtbank Rotterdam de verdachte voor zware mishandeling de dood ten gevolge hebbend. Het hof vindt niet bewezen dat de verdachte het slachtoffer opzettelijk om het leven heeft gebracht.

Het hof heeft ook overwogen dat de verdachte zich niet kan beroepen op noodweer en dat hij dus strafbaar is voor het door hem uitgeoefende geweld. Het hof legt de verdachte een gevangenisstraf op van vijf jaar.