Clicky


Boss Transport neemt Datrans Nederland BV en Datrans GmbH over

Boss Transport neemt Datrans Nederland BV en Datrans GmbH over
26-01-2024 17:39 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

VENLO - Boss Transport heeft vandaag met terugwerkende kracht op 1 januari 2023 Datrans Nederland BV en Datrans GmbH overgenomen. Dat heeft Gijs Boss vrijdagmiddag bevestigd aan de redactie van Transport Online.

Bij de overname van Datrans, ook bekend onder de naam Ruud Hagens, zijn in totaal 68 werknemers betrokken. Ook neemt Boss Transport 36 trekkende eenheden en de hele vloot trailers, koelers, tautliners en megatrailers over.

De reden voor de overname is voor Boss Transport om het transport naar Zwitserland te vergroten.

De naam Datrans blijft bestaan. Boss Transport blijft gevestigd in Venlo en Datrans blijft gevestigd in Wanssum.

"Het is ons streven om zo min mogelijk te wijzigen en onze krachten te bundelen voor een optimale samenwerking", aldus Gijs Boss.

Transportbedrijf Datrans Nederland B.V. uit Wanssum is in 1981 opgericht door Ruud Hagens; de huidige directeur en eigenaar. Hij ging toen als éénmansbedrijf (zelf als chauffeur) rijden naar Zwitserland.

Een selfmade man die uitgroeide tot ervaringsdeskundige in alles wat met het vervoer naar en van Zwitserland te maken heeft. Het werd zijn expertise én zijn passie als transporteur.

Boss Transport is opgericht in 2011 en inmiddels een begrip in geheel Noord-West-Europa. Het transportbedrijf vervoert door landen als Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Denemarken, Italië en de Benelux.