Clicky


Yeşilgöz: goede kans op stabiele samenwerking met PVV, NSC en BBB

Yeşilgöz: goede kans op stabiele samenwerking met PVV, NSC en BBB
27-01-2024 14:23 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

NOORDWIJKERHOUT - VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz heeft er vertrouwen in dat een kabinet van PVV, NSC en BBB met VVD tot stabiele samenwerking gaat leiden. Dat zei ze op de Algemene Ledenvergadering van de partij in Noordwijkerhout. Ze weet dat veel Nederlanders daar zorgen over hebben.

Ze is er daarnaast van overtuigd dat veel VVD-standpunten in een nieuw kabinet verwezenlijkt kunnen worden. Yeşilgöz heeft al aangegeven alleen gedoogsteun te willen geven.

"Er is een goede kans op een vruchtbare samenwerking die de kiezer heel graag wil. Waarin wij heel veel van ons verkiezingsprogramma waar kunnen maken. En die kans laten wij niet aan ons voorbij gaan", zei Yeşilgöz.

Toch liet ze doorschemeren dat de liberalen zich niet meteen rijk moeten rekenen. "Leden die nu denken, nou eindelijk, er is een centrum rechtskabinet mogelijk. Hup, aan de slag. Klopt. Maar reken je niet rijk. Op onderdelen zijn onze gesprekspartners zo links, daar kan de club van Timmermans nog wat van leren".

De gesprekspartners PVV, NSC en BBB moeten volgens Yeşilgöz "ook laten zien wat zij bereid zijn om voor Nederland te doen. Wij zullen inhoudelijk alles op alles zetten om dit land vooruit te helpen en echt aan het werk te zijn voor de mensen thuis."

Ze benadrukte dat de VVD het niet zal toelaten als partijen aan de "fundamenten van de rechtsstaat" willen zagen. "Aan welke tafel wij ook zitten, wij zullen altijd opkomen voor onze democratische normen en waarden. Want ook daar zijn wij voor opgericht."