Clicky


Kyiv wil slachtoffers zien na neerstorten Russisch legertoestel

Kyiv wil slachtoffers zien na neerstorten Russisch legertoestel
28-01-2024 00:07 | Buitenland | auteur ANP/DPA

KYIV - Het neerstorten van een Russisch legervliegtuig met mogelijk Oekraïense krijgsgevangen roept nog altijd vragen op.

Ook nu het Kremlin de eerste beelden van de rampplek heeft gepubliceerd. "Dat ligt vooral aan het feit dat ze niet het met lijken en stoffelijke resten bezaaide terrein hebben laten zien. Dat had gemoeten om Oekraïne met de grootst mogelijke overtuiging de schuld in de schoenen te kunnen schuiven", zei de chef van de militaire inlichtingendienst, Kyrylo Boedanov, zaterdag op de Oekraïense tv.

Daarom is het volgens Boedanov nog altijd onduidelijk of er, zoals Moskou beweert, daadwerkelijk Oekraïense militairen aan boord waren die zouden worden geruild tegen opgepakte Russen.

Het toestel stortte woensdag neer in de buurt van Belgorod, op ongeveer 50 kilometer van de Oekraïense grens. Kyiv zou volgens de Russen van de vlucht op de hoogte zijn gesteld en zijn eigen soldaten uit de lucht hebben geschoten. De regering in Kyiv wijst die beschuldiging van de hand en heeft internationale opheldering gevraagd.