Clicky


Deutsche Bahn rijdt weer normale dienstregeling na lange staking

Deutsche Bahn rijdt weer normale dienstregeling na lange staking
29-01-2024 11:24 | Buitenland | auteur ANP

BERLIJN - [update 11:45 uur] Deutsche Bahn (DB) rijdt maandag weer een normale dienstregeling nu de lange staking op het Duitse spoor is beëindigd. Volgens het staatsspoorbedrijf zijn er soms nog wel enige beperkingen met het treinverkeer.

De staking bij het personenvervoer op het Duitse spoor begon vorige week woensdagochtend. Op maandagochtend vroeg werd de staking gestopt. Daarmee zette spoorvakbond GDL eerder een punt achter de actie dan eigenlijk was gepland, want oorspronkelijk zou tot maandagavond 18.00 uur gestaakt worden.

GDL is in een slepend conflict verwikkeld met DB over hogere lonen en kortere werkweken voor machinisten en ander spoorpersoneel.

GDL en Deutsche Bahn hebben nu afgesproken weer te gaan onderhandelen en dat er tot 3 maart geen verdere acties op het spoor zullen plaatsvinden. GDL heeft al eerder het werk neergelegd vanwege het conflict, maar de afgelopen staking was de langste tot dusver. Ook bij het goederentransport in Duitsland werd gestaakt.

De Duitse transportminister Volker Wissing is blij dat de partijen weer om tafel gaan. Hij zei dat de staking van de afgelopen dagen voor grote problemen heeft gezorgd voor treinreizigers en ook het bedrijfsleven.