Clicky


Ryanair wil 737 MAX-toestellen overkopen van concurrenten

Ryanair wil 737 MAX-toestellen overkopen van concurrenten
29-01-2024 15:47 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

SWORDS - Ryanair wil 737 MAX-toestellen overkopen van luchtvaartmaatschappijen die ze niet meer willen hebben. Voor de Ierse prijsvechter zou dat een manier zijn om sneller nieuwe vliegtuigen te krijgen. Het Amerikaanse United Airlines zoekt sinds vorige week juist naar manieren om onder nieuwe leveringen van MAX 10-vliegtuigen uit te komen na meerdere vertragingen vanuit Boeing.

Als concurrenten de vliegtuigen niet meer wil hebben wil Ryanair ze wel, meldt financieel directeur Neil Sorahan. "De prijs is goed. We zijn heel blij met dit toestel en we willen er graag meer", zegt hij in een interview met Bloomberg TV.

De Ierse prijsvechter klaagde maandag bij de publicatie van zijn resultaten over afgelopen kwartaal nog over vertraagde leveringen van Boeing.

De opmerkingen van Ryanair zijn een opsteker voor Boeing, dat onder een vergrootglas ligt sinds een deurpaneel van een MAX 9-vliegtuig losraakte tijdens een vlucht eerder deze maand. Ryanair krijgt zo mogelijk meer toegang tot vrijkomende levertijden door de problemen bij Boeing.