Clicky


Grote ravage bij wooncomplex Rotterdam door explosie en brand

Grote ravage bij wooncomplex Rotterdam door explosie en brand
29-01-2024 23:57 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De brand die maandagavond uitbrak bij een appartementencomplex aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuid heeft veel schade aangericht, meldt een fotograaf ter plaatse. Ook is er zeker een gewonde overgebracht naar het ziekenhuis, meldt de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Eerder had de veiligheidsregio het over meerdere gewonden. Het is niet bekend hoe het slachtoffer eraan toe is.

Eerder meldde de veiligheidsregio al dat tientallen ramen van woningen zijn gesneuveld. Volgens de fotograaf zijn zeker twintig woningen niet meer bewoonbaar. Ook is een naastgelegen vuurwerkloods uit voorzorg ontruimd en een pand gesloopt zodat de brand niet overslaat naar een supermarkt vlak bij, meldt de veiligheidsregio.

De brand ontstond doordat een explosie plaatsvond in een auto onder het wooncomplex. Door de kracht van de knal werd de auto uit zijn garagebox geblazen en kwam op straat terecht. Volgens de fotograaf zijn naast de box waar de explosie was ook twee andere boxen onder het complex volledig aan het uitbranden.

De brandweer is momenteel bezig de brand te blussen, dit gaat volgens de veiligheidsregio nog zeker enkele uren duren. De getroffen bewoners van het complex worden met bussen naar Sporthal de Wielewaal aan de Brammertstraat gebracht, waar ze worden opgevangen.

De explosie was op kilometers afstand te horen. De veiligheidsregio meldt dat er een NL-Alert is verstuurd omdat er veel rook vrijkomt. Mensen worden opgeroepen om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. De politie kan nog niks zeggen over de aard van het incident en onderzoekt wat er is gebeurd. De Slinge is voor doorgaand verkeer ter hoogte van Langenhorst afgesloten.