Clicky


Vrachtwagen van talud en in brand gevlogen

Vrachtwagen van talud en in brand gevlogen [+foto's]
30-01-2024 14:24 | Ongevallen | auteur Redactie

HAAN - Dinsdagochtend vroeg werd de Duitse brandweer om 04.21 uur gealarmeerd voor de A46 richting Wuppertal. Verschillende bellers meldden dat er een vrachtwagen in brand stond op de vluchtstrook. Toen de eerste hulpdiensten arriveerden, stond een trekker met oplegger volledig in brand. Deze was door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en daardoor viel de vrachtwagen van een naastgelegen talud.

De vrachtwagen kwam pas tot stilstand toen er een boom in de weg stond. Gelukkig stopte de trekker met oplegger in het gras, zodat de chauffeur zich met slechts lichte verwondingen zelfstandig in veiligheid kon brengen. De chauffeur is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd.

Door de ligging van de vrachtwagen was het lastig voor de brandweer om de brand te blussen. De A46 richting Wuppertal moest gedurende de duur van de brandbestrijdingsmaatregelen volledig afgesloten worden.

Het bergen van de uitgebrande trekker en oplegger is zeer complex en zal waarschijnlijk de hele dag nog in beslag nemen.