Clicky


Wat zijn de verschillen tussen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheid?

Wat zijn de verschillen tussen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheid?
31-01-2024 11:46 | Algemeen | auteur Gesponsorde content

Heb je als ondernemer wel eens gedacht aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Het is een verzekering waar je in eerste instantie niet aan denkt als je alles achter de schermen aan het regelen bent. Je hebt immers al aansprakelijkheidsverzekeringen en alle andere benodigde verzekeringen en documenten. Dus waarom heb je er nog meer nodig? Hoe beter je jouw bedrijf verzekerd hebt, hoe minder onaangename verrassingen en torenhoge kosten jou te wachten staan in het geval er iets gebeurt op de werkvloer. De gemoedsrust en zekerheden die je hiermee krijgt, zorgen dat je jouw bedrijf verder kan laten groeien en je niet laat afleiden door eventuele gebeurtenissen. Maar wat is dan het verschil met een verzekering voor de beroepsaansprakelijkheid?

Gemaakte schade goed oplossen met de klant

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is de bescherming voor jouw volledige onderneming. Stel je laat bijvoorbeeld eigendommen van de klant op de grond vallen of morst hete koffie over iemand heen. In dit geval ben je aansprakelijk voor de gemaakte schade. Niet alleen kan je jouw reputatie hiermee beschadigen, ook brengt het hoge kosten met zich mee. Het bedrijfsvermogen wordt aanzienlijk kleiner. Door jezelf goed te verzekeren voorkom je dat je jouw geld hieraan moet besteden en het niet goed opgelost wordt. Je kan de schadeclaim indienen en de vergoeding vindt binnen een korte tijd plaats. Deze verzekering dekt de schade aan eigendommen van anderen en letselschade die tijdens jouw bedrijfsactiviteiten kunnen ontstaan. Jij kan je richten op het laten groeien van het bedrijf.

Financieel verlies na fouten herstellen

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering zit net iets anders in elkaar. Het gaat hierbij namelijk niet om de fouten van het bedrijf in zijn geheel, maar van individuen. De verzekering kan je gebruiken wanneer er schade ontstaat als gevolg van fouten of nalatigheid in de dienstverlening die je levert. Geef je bijvoorbeeld advies aan klanten en levert het niet het gewenste resultaat op voor de klant, dan kan dit financiële verliezen geven. De verzekering kan deze verliezen voor de klant opvangen, zonder dat je jouw spaarrekening hoeft te gebruiken. Je kan deze verzekering daarom het beste afsluiten, zodat je niet meer voor verrassingen komt te staan en je het vertrouwen van de klanten aanzienlijk kan verbeteren.

De grootste verschillen tussen de verzekeringen

Maar wat is dan het grootste verschil tussen de verzekeringen? De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor bedrijven in het algemeen. Deze verzekering beschermt jou tegen schade aan eigendommen en letselschade die gemaakt worden tijdens het uitvoeren van diensten en op de werkvloer. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de financiële schade door jouw dienstverlening. Deze verzekering sluit je voornamelijk af voor jouw beroep en niet voor het volledige bedrijf. In plaats van slechts één verzekering af te sluiten kan je, indien je met jouw beroep bepaalde risico’s loopt, beide verzekeringen afsluiten om zo veel mogelijk gedekt te zijn. Je voorkomt hiermee alle financiële problemen die gepaard gaan met de aansprakelijkheidsclaims die voortvloeien uit ongelukken en andere problemen en kunt het bedrijfsvermogen voor het grootste gedeelte onaangeroerd laten.


Dit was een gesponsord artikel. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Bent u ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op