Clicky


Politie Noord-Nederland waarschuwt voor inbraken in BMW-auto’s

Politie Noord-Nederland waarschuwt voor inbraken in BMW-auto’s
31-01-2024 16:22 | Misdaad | auteur Redactie

WESTERKWARTIER - De politie in Noord-Nederland waarschuwt autobezitters voor inbraken, waarbij vooral auto’s van het merk BMW het doelwit zijn. Sinds 19 januari kwamen er bij de politie ruim zestien meldingen van inbraken in BMW’s binnen. Het gaat om inbraken in heel Noord-Nederland, met het zwaartepunt in de gemeente Westerkwartier in de provincie Groningen.

De inbrekers gaan gericht te werk. Om in de BMW te komen wordt een gat gemaakt in het portier ter hoogte van de elektrische ruit. Op die manier kunnen ze gemakkelijk de ruit van het portier laten zakken. De inbrekers maken gebruik van specialistisch gereedschap. Op het eerste oog is er weinig braakschade zichtbaar.

Bij de auto’s worden onder meer het stuur met de airbag, het dashboard, de multimedia- en navigatie-apparatuur en airbag aan de passagierskant weggenomen. Het schadebedrag loopt vaak op tot boven de 10.000 euro, meldt de politie.

De auto-inbraken vinden vooral in de late avond en ’s nachts plaats. De politie denkt dat het gaat om mobiel banditisme. Dat zijn internationaal rondtrekkende criminele bendes, die hun geld verdienen met het plegen van misdrijven.

In het onderzoek naar de auto-inbraken is de politie op zoek naar getuigen en camerabeelden. 

Om auto-inbraak te voorkomen adviseert de politie om auto’s op een goed verplichte plek neer te zetten met camerabewaking of binnen als het kan. Op goed verlichte plekken lopen ’s avonds vaker mensen rond en worden eventuele verdachte situaties eerder opgemerkt. Haal ook altijd uw waardevolle bezittingen uit de auto en sluit uw auto altijd af.