Clicky


Familieleden halen lichaam onder puin weg na explosie Rotterdam

Familieleden halen lichaam onder puin weg na explosie Rotterdam
31-01-2024 16:43 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - [update 17:25 uur] Bij het door een explosie getroffen gebouw aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuid hebben familieleden een lichaam onder het puin vandaan gehaald, meldt een verslaggeefster van het ANP.

Er deed zich de ongebruikelijke situatie voor dat het lichaam niet, zoals gebruikelijk, door hulpverleners werd geborgen. Het lag op een plek die door de politie te gevaarlijk werd bevonden, om instortingsgevaar. Wel gaven hulpverleners vanaf een veilige plek aanwijzingen aan de familie. Die was op eigen initiatief naar het lichaam gaan zoeken.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet officieel bekendgemaakt, maar het gaat om Kamran Khan, zegt zijn broertje tegen het ANP. Het broertje heeft met anderen woensdagochtend op dezelfde plek gezocht. Toen zagen ze al een lichaamsdeel.

Zware explosie

Het bergen gebeurde nadat enige tijd daarvoor twee betrokkenen over de omheining waren geklommen. Zij gingen zelf zoeken naar het lichaam onder het puin. Zes familieleden tilden het lichaam naar de lijkwagen.

Er waren naar schatting zo'n honderd belangstellenden aanwezig. Sommigen reageerden emotioneel op de gebeurtenissen.

Het pand werd maandag getroffen door een zware explosie, gevolgd door een felle brand. Er zijn nog twee mensen vermist. Twee anderen raakten gewond. Tientallen woningen zijn zwaar beschadigd