Clicky


Eskatrans neemt Rijoko over

Eskatrans neemt Rijoko over
01-02-2024 13:50 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ANTWERPEN - Containervervoerder Eskatrans uit het Belgische Turnhout breidt met de overname van Rijoko uit het eveneens Belgische Malle zijn verankering in de Noorderkempen verder uit.

Eskatrans werd in 2006 door Steven Meeus opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een solide speler binnen het transportlandschap. Na de overname van De Backer Transport begin 2023 wordt met de acquisitie van Rijoko haar aanbod in vervoer van zeecontainers aanzienlijk versterkt.

Naast transport biedt Eskatrans ook verkoop, stockage en handling van containers aan vanop de locatie in Turnhout. De voornaamste bestemmingen zijn Benelux, Duitsland en Frankrijk vanuit of naar de havens van Antwerpen, Zeebrugge of Rotterdam.

De aankoop van Rijoko past in de strategie om via overname van een gezond bedrijf de lokale verankering verder uit te breiden waarbij alle chauffeurs en een vloot van 15 trekkers en een 30 tal opleggers worden ondergebracht in de Eskatrans organisatie.

Rijoko werd eind jaren ’70 opgericht door Roger Nuyts en focust zich sinds begin jaren ’90 op containertransport. De zonen Johan, Rik en Koen, die doorheen de jaren het bedrijf verder succesvol hebben uitgebouwd, zijn er van overtuigd dat met de overname van de transportactiviteiten door Eskatrans, klanten op dezelfde service en flexibiliteit kunnen rekenen.

De familie Nuyts zal zich verder toeleggen op andere bedrijfstakken.

De transactie kwam tot stand door bemiddeling van De Putter & Co, die door haar expertise binnen transport en logistiek een meerwaarde kon optekenen voor alle partijen.