Clicky


Geen lege schappen door boerenblokkade distributiecentrum Jumbo

Geen lege schappen door boerenblokkade distributiecentrum Jumbo
02-02-2024 09:16 | Algemeen | auteur ANP

WOERDEN - [update 12:48 uur] De blokkade door een vijftiental boeren van een distributiecentrum van Jumbo in Woerden donderdagavond leidt niet tot lege schappen.

Volgens een woordvoerder van de supermarktketen zijn er geen gevolgen van de blokkade voor de bevoorrading van de winkels.

De boeren stonden met trekkers voor de poorten van het distributiecentrum. Rond 23.00 uur vertrokken ze weer, bevestigt de zegsman. Hij voegde daaraan toe dat het protest niet specifiek tegen Jumbo gericht was, maar dat de boeren er stonden voor "de boerenzaak in het algemeen".

Het distributiecentrum van Jumbo heeft geen schade opgelopen door de blokkade. "We hebben na afloop een bezem over de straat gehaald en wat bierflesjes opgeruimd", zei de woordvoerder.

Boeren hebben donderdagavond ook even een distributiecentrum van ALDI in Groningen geblokkeerd. Zij zijn diezelfde avond weer vertrokken, bevestigt een woordvoerster van ALDI. "De actie van gisteravond is niet van invloed geweest op de bevoorrading van de winkels", zegt ze.