Clicky


Veel vertraging op A12 tussen Duitse grens en Arnhem

Veel vertraging op A12 tussen Duitse grens en Arnhem
02-02-2024 10:42 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ARNHEM - [update 11:35 uur] De A12 van de Duitse grens naar Arnhem is vrijdagochtend tussen Beek en Zevenaar enkele uren afgesloten geweest. Dat gebeurde na een ongeluk waarbij meerdere auto's waren betrokken. Een persoon is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, aldus de politie.

Rijkswaterstaat verwachtte dat de afsluiting van het snelwegdeel tot het begin van de vrijdagmiddag zou duren, maar was rond 11.00 uur al klaar met de opruimwerkzaamheden. Verkeer vanuit Oberhausen in Duitsland kon vanaf dat moment weer via de A12 naar Arnhem rijden. Eerder moest omgereden worden via Venlo en Nijmegen.

De aan de A12 grenzende A18 tussen Didam en knooppunt Oud-Dijk in Gelderland blijft volgens Rijkswaterstaat nog enige tijd dicht. Dat is nodig om het verkeer op de A12 beter te laten doorstromen.

Eerder vrijdagmorgen was de A12 ook al afgesloten, nadat de politie rond 06.00 uur bij Babberich (gemeente Zevenaar) had geschoten op een auto. Dat gebeurde tijdens een achtervolging. De politie is bezig met een onderzoek en geeft geen verdere informatie over wat er is gebeurd.