Clicky


P&O Ferries lanceert nieuwe vrachtroute tussen Londen en Rotterdam

P&O Ferries lanceert nieuwe vrachtroute tussen Londen en Rotterdam
02-02-2024 11:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - P&O Ferries is verheugd de opening aan te kondigen van een nieuwe vrachtroute op de Noordzee, tussen Londen (Tilbury 2) en Rotterdam (Europoort), die begin maart 2024 van start gaat. Deze dienst zal de bestaande route van Zeebrugge naar Londen van P&O Ferries aanvullen, samen met versterking van het spoorgebonden knooppunt in Rotterdam.

Peter Hebblethwaite, CEO van P&O Ferries, zei: “De opening van onze nieuwe route tussen Londen en Rotterdam geeft P&O Ferries een uniek netwerk op de Noordzee. We hebben nu vijf hubs: Hull, Teesport, Tilbury, Zeebrugge en Europoort, die het noordoosten en zuidoosten van Groot-Brittannië verbinden met het vasteland.

“We zullen onze vrachtklanten de vroegste aankomst op de Theems vanuit Rotterdam bieden, samen met snelle toegang tot de M25 en terminalspoorverbindingen. De opening van de route Londen - Rotterdam zal een nieuwe belangrijke stap markeren in onze bedrijfstransformatie en verder bijdragen aan de end-to-end logistieke service die wordt aangeboden door ons moederbedrijf, DP World.”

De route zal worden bediend door het bestaande P&O Ferries RoPax-schip Norbank, dat tot voor kort op de Ierse Zee diende, met een capaciteit van 125 vrachteenheden. De Norbank zal volgens een dagelijks schema varen met klantgerichte vaartijden, inclusief een vroege aankomst in Londen, waardoor lokale levering op tijd mogelijk is.

P&O Ferries exploiteert diensten op de Noordzee vanuit drie Britse havens aan de oostkust, Hull, Londen en Teesport, en twee havens in Noord-Europa, Zeebrugge en Rotterdam.