Clicky


Grote brand in bedrijfspanden in Poeldijk, ook inzet politie en ME

Grote brand in bedrijfspanden in Poeldijk, ook inzet politie en ME [+video]
02-02-2024 23:46 | Binnenland | auteur ANP

POELDIJK - In Poeldijk in het Westland is vrijdagavond een grote brand uitgebroken bij een loods van een botenbedrijf aan de Jupiter. De brand is daarna overgeslagen naar een bouwmaterialenhandel, meldt de brandweer. Er komt veel rook vrij die ook over Den Haag trekt. Vanwege de rookontwikkeling is een NL-Alert verstuurd.

De brandweer zegt rond 23.00 uur nog altijd druk bezig te zijn om het vuur, dat halverwege de avond ontstond, te blussen en te voorkomen dat andere gebouwen in brand vliegen.

De politie is aanwezig om mensen die komen kijken op afstand te houden. Ook de Mobiele Eenheid is ter plaatse. Volgens de politie is de brandweer "belaagd, bekogeld en belemmerd in hun werk. De ME en hondengeleiders zijn daarop ingezet om de toeschouwers op afstand te brengen".

Op beelden van lokale en regionale media is te zien dat grote vlammen uit onder meer het dak van het gebouw slaan. "Er is een NL-Alert uitgestuurd in verband met de forse rookontwikkeling in de wijde omgeving met het dringende verzoek om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te zetten", meldt de brandweer.

Ook de politie waarschuwt daarvoor en spreekt van een heftige rookontwikkeling. Volgens de politie trekt de rook onder andere over het centrum van Poeldijk.

Volgens een zegsvrouw van de brandweer is door de hulpdiensten snel opgeschaald na de eerste melding van de brand. De oorzaak van de brand is onbekend.