Clicky


NOS: Overmars na gedwongen vertrek twee keer gepolst door Ajax

NOS: Overmars na gedwongen vertrek twee keer gepolst door Ajax
02-02-2024 23:36 | Sport | auteur ANP

AMSTERDAM - Ajax heeft technisch directeur Marc Overmars na zijn vertrek wegens grensoverschrijdend gedrag tot twee keer toe benaderd om terug te keren. Dat meldt de NOS na eigen onderzoek.

Nog geen vier weken na zijn gedwongen afscheid in februari 2022 werd Overmars door de toenmalige voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, Leen Meijaard, gepolst. Volgens Overmars vroeg Meijaard hem toen in een gesprek of hij in de zomer van 2022 wilde terugkeren.

Later ondernam Danny Blind pogingen om Overmars terug naar Ajax te halen. Eind oktober vorig jaar werd Blind voorgedragen als commissaris, maar al ruim voor zijn officiële benoeming op 27 december 2023 verrichtte hij werkzaamheden. Een van zijn eerste acties was Overmars vragen om de ontslagen Sven Mislintat op te volgen.

Dank Overmars

Overmars bedankte voor de eer. "Ik denk dat als ik had doorgeduwd en gezegd had dat ik er open voor stond, dan zouden dingen in gang gezet zijn. Maar ik wil bij Antwerp FC blijven. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin", zegt hij tegen de NOS. Zes weken na zijn ontslag bij Ajax werd hij aangesteld als technisch directeur bij de Belgische voetbalclub Antwerp FC.

Overmars was sinds de zomer van 2012 technisch directeur bij Ajax. In februari 2020 raakte de Ajax-bestuurder in opspraak door grensoverschrijdend gedrag. Ajax deed toen een melding bij het Instituut Sportrechtspraak over het overtreden van het reglement Seksuele Intimidatie door de oud-international. In november vorig jaar werd Overmars door het ISR voor twee jaar geschorst, waarvan één jaar voorwaardelijk. Wereldvoetbalbond FIFA nam die schorsing over. Overmars heeft daartegen beroep aangetekend.

Michael van Praag, de huidige voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax, sluit een terugkeer van Overmars bij de club uit. "Bij ons is dat niet bespreekbaar", zegt Van Praag tegen de NOS. "Een terugkeer van Overmars bij Ajax is niet aan de orde." De actie van Blind bestempelt Van Praag als een privéaangelegenheid. "Danny Blind heeft dat op persoonlijke titel gedaan. Hij was niet benoemd in de rvc en heeft dat dus ook nooit namens Ajax gedaan."