Clicky


Asbestplaten gevonden bij boerenprotest op A1, hebben niet gebrand

Asbestplaten gevonden bij boerenprotest op A1, hebben niet gebrand
03-02-2024 10:36 | Binnenland | auteur ANP

HOLTEN (ANP) - Bij een boerenprotest vrijdagavond op de snelweg A1 bij Holten (Overijssel) zijn platen met asbest gevonden. Dat laat een woordvoerder van de brandweer Twente weten. Volgens de woordvoerder hebben de platen niet gebrand, waardoor de asbest niet is verspreid.

"Na onderzoek dat vannacht gedaan is, zijn op één plek platen met asbest aangetroffen, bij de oprit bij Holten. Deze waren geen onderdeel van de brand", zei de woordvoerder.

Op de snelweg tussen Rijssen en Markelo was vrijdagavond een boerenprotest waarbij diverse brandjes in allerlei puin en afval werden gesticht. Tussen het afval lagen ook platen, waarbij de brandweer het vermoeden had dat er mogelijk asbest tussen zat. De omgevingsdienst werd ingeschakeld, evenals de adviseur gevaarlijke stoffen.

De rijstrook was nog de hele nacht dicht, omdat hulpdiensten de rommel van de brandhaarden moesten opruimen. De platen zijn inmiddels verwijderd en de weg is weer begaanbaar. Of er nog verder onderzoek naar de dumpingen wordt gedaan, is niet bekend.