Clicky


Dodelijke explosie Rotterdam mogelijk veroorzaakt door drugslab

Dodelijke explosie Rotterdam mogelijk veroorzaakt door drugslab
03-02-2024 19:27 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - [update 20:00 uur] De dodelijke explosie in een gebouw aan de Schammenkamp in Rotterdam is mogelijk veroorzaakt door de aanwezigheid van een drugslab.

Een 34-jarige Rotterdammer is zaterdag aangehouden voor betrokkenheid bij het vervaardigen van verdovende middelen, meldt de politie die meerdere aanhoudingen niet uitsluit. Door de ontploffing en brand maandag in Rotterdam-Zuid kwamen drie mensen om.

De politie heeft op de rampplek verschillende attributen gevonden die te maken kunnen hebben met de fabricage van drugs en kwam zo op het spoor van de nu aangehouden man. "Wat zijn exacte rol is, wordt onderzocht", aldus de politie. "Uiteraard onderzoekt de politie ook of de aangetroffen attributen de oorzaak kunnen zijn van de explosie." Het onderzoek is nog in volle gang en de politie roept getuigen op zich te melden.

De explosie gebeurde maandagavond onder een wooncomplex en de ravage was enorm. Drie mensen werden vermist, maar hulpdiensten konden niet direct naar hen op zoek, omdat de situatie ter plekke te gevaarlijk was. De hele week zijn werkzaamheden uitgevoerd om de omgeving veilig genoeg te maken.

Woensdag werd een eerste stoffelijk overschot van een 43-jarige man gevonden. Donderdagavond haalden hulpverleners het lichaam van een 22-jarige man onder het puin vandaan. Vrijdagochtend werd het laatste slachtoffer geborgen. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om de 33-jarige man die werd vermist.