Clicky


Vlaamse boeren demonstreren bij woning premier De Croo

Vlaamse boeren demonstreren bij woning premier De Croo
04-02-2024 10:46 | Buitenland | auteur ANP

MICHELBEKE - Vlaamse boeren hebben zaterdagavond laat gedemonstreerd bij de privéwoning van de Belgische premier Alexander De Croo. Volgens Belgische media was een twintigtal boeren rond 22.00 uur met tractors naar het huis van De Croo in Michelbeke gekomen. De premier is met de boeren in gesprek gegaan.

De Belgische krant Het Nieuwsblad schrijft dat het ging om een "vreedzaam protest". De premier zou de aanwezige boeren hebben beloofd "om de specifieke problemen van de landbouw in de Vlaamse Ardennen nog eens te bekijken".

Tegen omroep VRT zei De Croo de zorgen van de boeren te snappen. "Ik heb hen uitgelegd wat we op korte termijn gaan doen. Ik heb ook afgesproken dat we elkaar de komende weken opnieuw gaan zien om te kijken hoe we een aantal dingen kunnen oplossen", aldus de premier.

Belgische boeren versperren met hun tractors al dagen belangrijke autowegen en overslagcentra van bijvoorbeeld supermarkten. Donderdagavond werden ook grensovergangen naar Nederland geblokkeerd. De eerste blokkades werden vrijdag weer opgeheven na toezeggingen van de Belgische en Vlaamse regering en de Europese Commissie. Die beloofden onder meer samen met de boeren te kijken of ze de regelgeving kunnen vereenvoudigen.