Clicky


Politie vermoedt dat grote brand in Dordrecht is aangestoken

Politie vermoedt dat grote brand in Dordrecht is aangestoken
05-02-2024 10:34 | Binnenland | auteur ANP

DORDRECHT - De politie vermoedt dat de brand die in de nacht van zondag op maandag woedde in een flatgebouw in Dordrecht, is aangestoken. Er is nog geen verdachte aangehouden voor de brandstichting.

In de Short Stay Facility (SSF) aan de Maarten Harpertsz Trompweg woedde een nacht eerder ook een brand op dezelfde verdieping, waarbij vermoedelijk ook sprake was van brandstichting. Of er een verband is tussen de branden kan een politiewoordvoerster niet zeggen.

Door de grote uitslaande brand zijn vier verdiepingen van het pand onbewoonbaar geraakt. Het is nog niet duidelijk of en zo ja, wanneer de bewoners terug kunnen naar hun woning. Het gaat volgens de politie om ongeveer honderd mensen die veilig elders zijn ondergebracht. De SSF is een woontoren met 189 appartementen waar volgens burgemeester Wouter Kolff van Dordrecht "kwetsbare mensen wonen".

Onderzoek

Er vielen geen gewonden door de brand. Wel is een aantal mensen nagekeken door ambulancepersoneel om rookinhalatie. Een 63-jarige man uit Dordrecht is aangehouden omdat hij tijdens het incident hulpverleners lastigviel en tegenwerkte. De man zou een agent in het gezicht hebben geslagen en een andere agent liep letsel aan haar hand op.

De omgeving van de brand is afgezet zodat de forensische opsporing onderzoek kan doen. De politie vraagt getuigen en mensen met relevante (camera)beelden zich te melden.