Clicky


Paul Römer noemt uitspraken van Mart Smeets in NTR-docu 'intimiderend'

Paul Römer noemt uitspraken van Mart Smeets in NTR-docu 'intimiderend'
05-02-2024 12:14 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Voormalig Talpa-baas Paul Römer noemt de uitspraken van oud-NOS-presentator Mart Smeets over de werkcultuur in Hilversum "onbeschoft en intimiderend". Römer zei dit maandag in het radioprogramma Spraakmakers. Hij reageerde hiermee op de uitlatingen van Smeets in de documentaire Buiten beeld, over de werkcultuur in Hilversum. "Dit was een standaard voorbeeld van het gedrag waar we het met z'n allen over hebben, ik vond het ontluisterend", aldus Römer. "De hautainiteit die uit dit antwoord spreekt."

In de documentaire vraagt Coen Verbraak de oud-NOS-presentator naar een incident dat presentatrice Aïcha Marghadi eerder beschreef. Zij stelde dat Smeets haar ten overstaan van de redactie voor schut zou hebben gezet. "Ik kan het me niet herinneren en ik kan me niet indenken dat dit gezegd is, ik vind het een non-onderwerp voor dit programma, klaar", zei Smeets in de documentaire over dit incident. "Ik ben vrij hoffelijk tegen vrouwen."

Op sociale media wordt het fragment van Smeets veel besproken. De oud-presentator was maandag vooralsnog onbereikbaar voor commentaar. De NOS zegt later met een reactie te komen.

In de documentaire praat Coen Verbraak met aantal redacteuren en presentatoren over de werkcultuur in Hilversum. De NTR heeft de documentaire gemaakt naar aanleiding van de presentatie van de Commissie-Van Rijn afgelopen donderdag. Uit het onderzoek bleek dat drie op de vier medewerkers bij de publieke omroep wel eens te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag.

De documentaire Buiten beeld wordt maandagavond op 23.10 uur uitgezonden op NPO2. De film is al vanaf vrijdag te zien op NPO Start.