Clicky


Gebrüder Weiss neemt Cargo-Link over

Gebrüder Weiss neemt Cargo-Link over
05-02-2024 17:25 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

WOOD DALE, Illinois - Gebrüder Weiss, een 500 jaar oud internationaal transport- en logistiekbedrijf, kondigde maandag de overname aan van Cargo-Link, gevestigd in Salt Lake City, Utah. Cargo-Link is gespecialiseerd in het vervoer van minder dan containers (LCL) en import uit Azië naar klanten in het Midden-Westen van de VS. De overname is een onderdeel van de plannen van Gebrüder Weiss voor voortdurende groei in Noord-Amerika, inclusief de verdere ontwikkeling van LCL-diensten in haar Air & Sea-divisie.

Met Cargo-Link zal Gebrüder Weiss een gespecialiseerde wekelijkse LCL-dienst aanbieden vanuit Noord- en Zuid-Chinese havens rechtstreeks naar Salt Lake City. Gebrüder Weiss, de Noord-Amerikaanse divisie met hoofdkantoor in Wood Dale, Illinois, zal de strategische ligging van Cargo-Link en de expertise van het leiderschapsteam benutten om nieuwe LCL-routes naar Azië en Europa te openen. Salt Lake City is een snelgroeiende markt die lokale aanwezigheid waardeert, en de overname zorgt voor een nieuwe toegang tot de regionale markt. Gebrüder Weiss zal het managementteam van Cargo-Link behouden en de medewerkers integreren in de nieuw gefuseerde organisatie.

“We zijn blij om Cargo-Link onder de paraplu van Gebrüder Weiss te brengen”, zegt Mark McCullough, CEO van Gebrüder Weiss Noord-Amerika. “Er zijn enorme synergieën tussen de twee bedrijven en we profiteren wederzijds van de overeenkomst. We kijken ernaar uit om samen te werken met het Cargo-Link leiderschapsteam om de LCL- en Intermountain West-gebaseerde mogelijkheden van onze klanten te verbeteren.”

Cargo-Link werd in 1976 opgericht in Salt Lake City en groeide uit tot een gerenommeerde expediteur en Customs House Brokerage (CHB) in een secundaire markt. Operationeel bestaat het merendeel van de activiteiten uit import van zeevracht, terwijl luchtvracht, binnenlandse vrachtvervoer en exportactiviteiten de rest uitmaken. CEO en eigenaar Scott Ogden heeft Cargo-Link sinds de oprichting geleid en heeft een uitgebreid netwerk van klantrelaties en buitenlandse partners ontwikkeld.

“Deze overname verbetert ons servicepotentieel aanzienlijk en verruimt de toegang tot klanten, waardoor de expertise van Cargo-Link naadloos wordt gecombineerd met de uitgebreide capaciteiten van Gebrüder Weiss”, zegt Scott Ogden, CEO van Cargo-Link. “De twee bedrijven passen zowel op cultureel vlak als op cultureel vlak bij elkaar. Cargo-Link is een familiebedrijf, familiegericht bedrijf met een filantropische cultuur, en we zochten diezelfde waarden in een zakenpartner.”

Naast de grotere dekking van Gebrüder Weiss in het geografische gebied Intermountain West en het vestigen van Salt Lake City als de 15e Noord -Amerikaanse locatie, krijgt het bedrijf ook toegang tot een magazijn van 22.000 vierkante meter, verbonden aan het Cargo-Link-kantoor en optimaal gepositioneerd vlakbij de luchthaven van Salt Lake City. Gebrüder Weiss North America heeft vestigingen geopend in alle grote Amerikaanse markten en richt zich nu op regionale markten met locatiespecifieke ervaring en activiteiten.