Clicky


Countryzanger Toby Keith (62) overleden

Countryzanger Toby Keith (62) overleden
06-02-2024 12:24 | Showbizz | auteur ANP

De Amerikaanse countryzanger Toby Keith is op 62-jarige leeftijd overleden. Zijn familie maakte zijn overlijden dinsdag bekend op sociale media. Hij overleed op 5 februari in het bijzijn van zijn familie. De zanger maakte in 2022 bekend dat hij maagkanker had en chemotherapie moest ondergaan.

Keith maakte in de afgelopen dertig jaar negentien albums, waarvan er in totaal meer dan 40 miljoen werden verkocht. In totaal behaalden meer dan zestig liedjes van hem een hoge notering in de gezaghebbende Billboard Hot Country-lijst. Vaak droeg hij bij optredens zijn kenmerkende witte cowboyhoed.

Een van zijn bekendste nummer was Courtesy of the Red, White and Blue, een lied over de aanslagen op 11 september 2001. In 2009 kondigde hij zijn eerste tournee door Europa aan. In november 2011 trad hij op in Paradiso in Amsterdam.

Keith was in januari 2017 een van de artiesten die optrad tijdens de inauguratie van president Donald Trump. De kritiek die hij hierop kreeg, verwierp hij ten stelligste. "Ik bied nooit mijn excuses aan voor optredens voor ons land of onze militairen", stelde de zanger.