Clicky


Dawn Foods neemt Royal Steensma over

Dawn Foods neemt Royal Steensma over
06-02-2024 14:50 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

AMSTELVEEN - Dawn Foods, wereldwijd producent van ingrediënten voor de bakkerij-industrie, kondigt met trots de overname aan van Royal Steensma, een gerenommeerd familiebedrijf met haar hoofdkantoor in Leeuwarden.  

Royal Steensma heeft een breed assortiment aan bakkerij-ingrediënten en is gespecialiseerd in choco coatings (Souplesse), amandel- en banketspijzen, banketmixen, fruitvullingen en gekonfijt fruit en decoraties. Het familiebedrijf is al bijna 185 jaar toonaangevend in de bakkerijbranche, in binnen- en buitenland.

De overname omvat de vier fabrieken van Royal Steensma in Leeuwarden, Franeker, Vlaardingen en Elst (Decora Food Products), alsmede de productiefaciliteit in Thailand en de voortdurende betrokkenheid bij de Food Innovation Academy in Vlaardingen. Daarnaast zijn alle medewerkers van Royal Steensma nu gewaardeerde teamleden van Dawn. 

"We zijn er trots op het team van Royal Steensma bij Dawn te mogen verwelkomen: beide familiebedrijven hebben een lange geschiedenis en veel kennis van de bakkerij.  Met onze gebundelde krachten kunnen we bakkers over de hele wereld voorzien van fantastische producten," aldus Carrie Jones-Barber, Chief Executive Officer van Dawn Foods. "De uitbreiding van onze productiemogelijkheden en verbreding van ons productportfolio versterkt onze missie om klanten te voorzien van bakkerijoplossingen die hen inspireren en helpen zakelijk succes te boeken."

"Dawn Foods' lange historie in de bakkerijbranche, een visie voor de lange termijn, de normen en waarden binnen het bedrijf en de oprechte aandacht voor haar medewerkers, klanten en leveranciers waren voor mij de doorslaggevende factoren om Royal Steensma met een gerust hart aan Dawn Foods over te dragen," meldt Alfred Bruin, eigenaar van Royal Steensma. "Daar komt bij dat Dawn dezelfde typische creatieve ondernemersgeest heeft van een familiebedrijf. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat het karakter van ons bedrijf blijft gewaarborgd en dat alle gewaardeerde medewerkers en trouwe klanten een mooie toekomst tegemoet gaan met veel nieuwe kansen en mogelijkheden." 

De overname-overeenkomst tussen Dawn Foods en Royal Steensma is op januari 31 jl. gesloten.