Clicky


Vrachtwagenchauffeur beschoten op Duitse A7, politie zoekt blauwe trekker met oplegger

Vrachtwagenchauffeur beschoten op Duitse A7, politie zoekt blauwe trekker met oplegger [+foto]
06-02-2024 16:28 | Buitenland | auteur Redactie

NIEDERAULA/HÜNFELD - Op dinsdag 23 januari 2024 rond 08:40 uur is door een nog onbekende dader een kogel afgevuurd ip een vrachtwagen die over de Duitse A7 reed. De getroffen chauffeur bleef ongedeerd, meldt de Duitse politie.

Het Duitse Openbaar Ministerie en de recherche leiden het onderzoek. In het onderzoek zijn de rechercheurs op zoek naar een blauwe trekker met oplegger die op 23 januari 2024 tussen 07:30 uur en 09:20 uur over de rechterrijstrook van de A7 tussen Grossenmoor en de afrit Niederaula reed, in noordelijke richting. Op dat moment stond er een file.

De trekker is een blauwe Mercedes-Benz Actros met standaard zijspiegels. Aan de bestuurderszijde is een zilverkleurige extra tank met geïntegreerde treden gemonteerd.

Op het bestuurdersportier bevindt zich een wit logo van het transportbedrijf met rechts daarnaast een embleem.

De blauwe oplegger heeft een zeilconstructie met aan de bestuurderszijde een wit dak en de trailer heeft geen bestickering. Onder de laadruimte bevindt zich een blauwe palletbox en tussen de as en de achterzijde een zilverkleurige aluminium box, meldt de politie.

Nader onderzoek moet uitwijzen of de trekker met oplegger verband houdt met het misdrijf.

Herkent u de trekker met oplegger of heeft u andere informatie die van belang kan zijn in het onderzoek meldt dit dan bij de politie van Bad Hersfeld op telefoonnummer +49 (0)6621/932333.