Clicky


Taxibedrijf Medi-Expresse failliet

Taxibedrijf Medi-Expresse failliet
30-01-2012 13:17 | Faillissementen | auteur de redactie
Taxibedrijf Medi-Expresse is failliet. Het bedrijf, dat huisartsenvervoer verzorgt, verkeerde sinds dinsdag 24 januari in surseance van betaling. "De schulden waren kennelijk zo groot, dat de bewindvoerders geen andere mogelijkheid zagen", zegt Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.

De ongeveer 150 werknemers hebben al enkele maanden geen salaris gehad en verkeren al die tijd in onzekerheid over de toekomst. "Over het achterstallige salaris is inmiddels duidelijkheid", zegt Van Rijssel. "Het UWV neemt alles over. Dus de mensen krijgen gelukkig alsnog hun geld."

Hoe het met het behoud van werk gaat, is op dit moment nog niet duidelijk. "De curatoren onderzoeken nu de mogelijkheid van een doorstart. Ze hebben hierover contact met taxibedrijven die de contracten met de huisartsenposten willen overnemen. We houden de vinger aan de pols; ik hoop dat zoveel mogelijk mensen hun baan kunnen houden. Ik verwacht dat er snel duidelijkheid is, waarschijnlijk deze week al."

Medi-Expresse verzorgt het huisartsenvervoer in Venlo, Den Haag, Hellegat, Lelystad en voor verschillende huisartsenposten in Zeeland.