Clicky


Vloerenbedrijf Nicky Huisman investeert in robuuste Scania 530R V8

Vloerenbedrijf Nicky Huisman investeert in robuuste Scania 530R V8
08-02-2024 11:54 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BERLICUM - Vloerenbedrijf Nicky Huisman heeft een nieuwe Scania aangeschaft, waarbij de uitstraling en het comfort de doorslag gaven. De Scania 530R 10x4*6, voorzien van de krachtige V8 motor en uitgerust met een hybride mobiele mortel centrale opbouw, wordt ingezet voor het leggen van zandcementvloeren.

De ‘Number One in Screed & liquid pumping’, gevestigd in het Brabantse Berlicum, verzorgt zandcement- en anhydrietgietvloeren voor projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, bouwbedrijven en particulieren door heel Nederland. “Dit voertuig past perfect bij de werkzaamheden die wij uitvoeren,” verklaart eigenaresse Nancy Huisman de keuze voor de robuuste R-Serie met 530 pk.

‘Vette auto’

De nieuwe Scania biedt een unieke combinatie van luxe aan binnen- en buitenkant. Dat de medewerkers van het vloerenbedrijf net als oprichter Nicky Huisman, die zes jaar geleden plotseling overleed, een grote passie voor trucks hebben is terug te zien in het eindresultaat. De antracietkleur, lampenbeugel, extra lampen en afwerking geven de R-cabine een stoer uiterlijk. “Het interieur is minstens zo indrukwekkend,” vertelt Nancy. “De leefruimte van de cabine is ruim en biedt enorm veel opbergmogelijkheden. Scania is net even anders dan andere merken en dat is duidelijk zichtbaar. Wij zijn een vette auto en een enorm blije chauffeur rijker.”

Duurzamere bedrijfsvoering

Dankzij de hybride zandcement opbouw, geïnstalleerd door Mix Master International, is het mogelijk om zowel op de PTO van de truck als volledig elektrisch cementdekvloeren te produceren op locatie. Deze innovatieve oplossing stelt Vloerenbedrijf Nicky Huisman in staat haar klanten volledig emissievrije cementdekvloeren aan te bieden, waarmee tegemoet gekomen wordt aan de groeiende vraag naar milieubewuste oplossingen in de bouwsector. De zuinige en efficiënte Scania V8 motor draagt ook bij aan een duurzamere bedrijfsvoering.

Het voertuig werd geleverd door Scania Den Bosch, waarmee het bedrijf al meer dan tien jaar een goede relatie heeft. Voor het onderhoud werd een servicecontract afgesloten. “Die samenwerking verloopt al jaren heel goed,” besluit Nancy.

Nadat Nicky het vak van zijn vader en grootvader had geleerd, richtte hij in 1993 Vloerenbedrijf Nicky Huisman op. Het dertig jarig bestaan in 2023 kon hij helaas zelf niet mee vieren. Sinds zijn overlijden zes jaar geleden zet Nancy Huisman het bedrijf, dat inmiddels 15 medewerkers telt, voort. Met vier trucks met speciale cementopbouw worden door heel Nederland vloeren gelegd. “Van woonhuisaanbouw, winkel tot hele woonwijken of appartement torens, eigenlijk heeft iedereen een afwerkvloer nodig.”