Clicky


CLdN neemt Distriport terminal van Broekman Logistics in Rotterdam over

CLdN neemt Distriport terminal van Broekman Logistics in Rotterdam over
08-02-2024 17:02 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ROTTERDAM - CLdN Ports SA kondigde vandaag de overname aan van 100% van de aandelen in Broekman Distriport Real Estate BV en haar 100% dochteronderneming Broekman Distriport BV.

Distriport beslaat een terrein van 22 hectare aan de andere kant van de Brittanniëhaven dan de bestaande terminal van CLdN in Rotterdam. De overname biedt de mogelijkheid om het dienstenaanbod van CLdN verder uit te breiden en te diversifiëren in de drie segmenten die momenteel op Distriport worden bediend: roll-on / roll-off (RoRo), load-on / load-off (LoLo) en stukgoedoverslag.

De infrastructuur van Distriport omvat 630 meter kade, containeroverslag- en opslagfaciliteiten, 50.000m² overdekte loodsen, breakbulk en high & heavy cargo overslag en een spoorkop met 1,4 km spoor. De terminal beschikt ook over de enige all weather terminal in de regio Rotterdam-Rijnmond en een vochtgecontroleerd magazijn.

Tot de klanten van Distriport behoren lijndiensten van en naar Scandinavië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, IJsland en de Faeröer Eilanden. Bij Distriport werken momenteel 80 mensen op fulltime basis.

Florent Maes, CEO van CLdN, zei over de overname: "De overname van Distriport past perfect in de strategie van CLdN om te investeren in hoogwaardige haveninfrastructuur. Het stelt ons in staat om ons eigen netwerk van diensten in en vanuit Rotterdam verder uit te bouwen en extra voordelen te bieden aan bestaande en nieuwe klanten. We kijken ernaar uit onze nieuwe collega's te verwelkomen en samen te werken aan de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden voor de bredere CLdN groep."

Voor de transactie zijn geen goedkeuringen van regelgevende of andere instanties vereist.